optipro distrib

Simptome care arata ca aveti nevoie de ochelari

Simptome care arata ca aveti nevoie de ochelari

Aproximativ 60% din populația lumii necesita o corecție a vederii, potrivit Vision Impact Institute. Dar vestea buna este ca 80% din toate deficientele de vedere pot fi evitate sau corectate.

 

Unul dintre cele mai clare semne ca s-ar putea sa aveti nevoie de ochelari este incapacitatea de a citi un semn. Dar exista multe alte indicii care pot dezvalui daca aveti probleme de vedere!

 

-Vedere incetosata.

 

Daca nu mai puteti sa recunoasteti o persoana care sa afla la 8, 10 pasi distanta, sau va gasiti in situatia in care va este greu sa descifrati ce scrie pe un afis, semn de circulatie sau o cladire, s-ar putea sa aveti miopie.

 

Daca va este greu sa distingeti obiectele ce se afla in apropiere sau la distanta, atunci s-ar putea sa aveti astigmatism.

 

 

-Viziune dubla.

 

Netratata la timp, viziunea dubla poate duce la probleme serioase. Vederea dubla poate indica probleme cu muschii ochilor sau corneea. Poate fi de asemenea, un simptom al cataractei.

 

 

-Neclaritate, ca si în obiectele care nu au definitie, liniile si lucrurile par neclare.

 

 

-Dureri de cap.

 

Uneori mecanismul care ajuta corneea sa se concentreze asupra imaginilor eșueaza, iar muschii mici din ochi sunt fortati sa lucreze mai mult. Rezultatul este oboseala ochilor, care poate duce la dureri de cap.

 

-Obiectele au „aure” sau „halouri” în jurul lor, in lumina puternica.

 

Daca vedeți halouri in jurul obiectelor, aceastea pot semnala dezvoltarea cataractei sau probleme de vedere nocturna.

 

 

-Va simtiti ochii obositi sau iritati.

 

Acest simptom poate fi cauzat si de timpul mare petrecut fara somn sau statul exagerat in fata computerului sau al telefonului mobil, dar poate fi si o problema oftalmologica.

 

 

-Viziune distorsionată.

 

Cand liniile drepte apar distorsionate sau culorile par estompate, poate fi un semn de degenerare maculară.

Simptome care arata ca aveti nevoie de ochelari

Daca prezentati una sau mai multe din simptomele de mai sus prezentati-va la un oftalmolog pentru un consult! Vederea este una dintre cele mai valoroase daruri oferite de viata! Nu o lasati sa se deterioreze!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

REGISTER

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our politică de confidențialitate.

Call Now Button